1 З міста А в місто Б виїхав велосипедист зі швидкістю 15,5 км / год. Через 2 год і

1 З міста А в місто Б виїхав велосипедист зі швидкістю 15,5 км / год. Через 2 год з Б назустріч йому виїхав інший велосипедист зі швидкістю 13,5 км / год. Через скільки годин після виїзду з А і на якій відстані від А вони зустрінуться, якщо 0,5 відстані між А ІБ одно 44,5 км?
2-Поїзд, рухаючись рівномірно зі швидкістю 5 км / год назустріч потягу, за 54 секунд. Знайдіть довжину поїзда в метрах.

  • 1) за 2 години велосипедист з пункту А проїде 15,5 * 2 = 31 км;
    відстань між А і Б одно 44,5 * 2 = 89 км; до моменту виїзду велосипедиста з пункту Б відстань між ведосіпедістамі буде 89-31 = 58 км; велосипедисти зустрінуться через 58 / (15,5 + 13,5) = 58/29 = 2 години; після виїзду першого велосипедиста з пункту А вони зустрінуться через 2 + 2 = 4 години; перший велосипедист за 4 години проїде 4 * 15,5 = 62 км; значить, велосипедисти зустрінуться на відстані 62 км від пункту А.
    відповідь: 4; 62

You may also like

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

− 7 = 2