Відстань від міста X до міста Y одно 450 км. Водій проїхав третину цього ра

Відстань від міста X до міста Y одно 450 км. Водій проїхав третину цієї відстані зі швидкістю 75км / год, п'яту частину, що залишилася, дороги він проїхав за годину, а залишок дороги -з швидкістю 80км / год. Якби водій їхав всю дорогу з постійною швидкістю, то якою має бути ця швидкість, щоб він міг приїхати з міста X в Y за той же час?
А.65км / ч. Б.70км / ч. В.75км / ч. Г.80км / ч

  • Значить так, третина відстані він він їхав зі швидкістю 75 км / год
    450/3 = 150
    150 км / 75 км / год = 2 години (він їхав спочатку)
    450 - 150 = 300
    300/5 = 60 км
    60 км / 1 ч = 60 км / год - його швидкість на цій ділянці шляху.
    150 км + 60 км = 210 км 
    450 км - 210 км = 240 км
    240 км / 80 км / год = 3 години (посів у нього решту шляху) 
    Отже: загальний час поїздки = 2 години + 1 година + 3 години = 6 часов
    Щоб він за 6 годин проїхав при постійній швидкості 450 км, швидкість повинна була бути: 
    450 км / 6 ч = 75 км / год.
    Тому правильна відповідь В.

You may also like

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

79 − 74 =